Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Omslagsbild för Vikingasilver : en storslagen historisk roman om Birka
Isbn: 978-91-8582-325-3
Förlag: Earbooks
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: maj 2012
Uppläsare: Tomas Norström
Length: 10 timmar 23 minuter

Ljudbok

Vikingasilver : en storslagen historisk roman om Birka

När Birka slets mellan hedendom och kristendom var kvinnan fri och mannen viking.

Birka är en blomstrande vikingastad. Handelsmän från hela världen köper och säljer varor där. Silver, pälsverk och trälar byter ägare på marknadsplatsen. Kryddor och skimrande glas från Miklagård säljs till höga priser i bodarna i hamn. Samtidigt hotar anfall från havet.
Männens långa handelsfärder ger kvinnorna frihet och ansvar. Det är hustrun som bär nycklarna och ser till att gård och ägor sköts. Men Birka är i en brytningstid. Plötsligt är det inte självklart att offra till asagudarna, kvinnas självständighet ifrågasätts och biskop Gaubert predikar om Guds straff och helvete.

Vikingasilver skildrar två dramatiska livsöden i Birka. Romanen berättar fängslande om hur stark och självständig vikingakvinnans position var, om mannens äventyr när han går i viking och om de stora händelserna under en av vår historias mest fascinerande tidsepoker.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone