Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Omslagsbild för Robinson Crusoe
Isbn: 978-91-8561-500-1
Förlag: Univerb Förlag
Kategori:
Språk & ordböcker Engelskspråkiga
Tillgänglig sedan: maj 2012
Length: 59 minuter

Ljudbok

Robinson Crusoe

Romanen ingår i Audio Classics-serien. Du lyssnar/läser en älskad klassiker på originalspråket samtidigt som du förbättrar dina språkkunskaper. Texten är en bearbetad och förkortad version av originalromanen gjord av infödda språkpedagoger. Antingen du går en kurs i engelska eller lär dig på egen hand är denna ljudbok en hjälp in i den engelska klassiska litteraturen. Univerb Audio Classics-serien hjälper dig att lyssna och läsa aktivt och att reflektera över hur ord skall användas. Kursen innehåller ljudfiler och ett kurshäfte i PDF-format med den inspelade texten samt en ordlista - engelsk/engelsk och extra övningar. Nivå 1 = Lätt, 500-900 ord.

Robinson Crusoe av Daniel Defoe publicerades 1719 och har kallats den första engelska romanen. Detta påstående är kanske inte helt sant, men indikerar vilken betydelse denna roman har och har haft. Daniel Defoe föddes i London 1660. Efter en karriär som resande köpman i Europa arbetade han som journalist i London, innan han vid 59-års ålder pensionerade sig, och etablerade sig som författare. Han avled 1731, 71 år gammal.
Romanen om Robinson Crusoe, som är hans mest kända verk, är baserad på en verklig historia. 1704 bad en en skotsk sjöman, Alexander Selkirk, efter ett gräl med sin kapten, att få bli avsatt på en öde ö, nära Chiles kust. På denna ö levde han i 5 år, då han blev upplockad av ett engelsk fartyg. Den chilenska regeringen har döpt ön till ”Robinson Crusoes ö”.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone