Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Omslagsbild för Älskade assistent - en inspirationsbok om coachande personlig assistans inom LSS
Isbn: 978-91-8719-100-8
Förlag: Prolead Förlag
Kategori:
Samhälle & politik Psykologi Medicin & hälsa Hus & hem Humaniora
Tillgänglig sedan: september 2012
Uppläsare: Jan Blomström
Length: 3 timmar 58 minuter

Även tillgänglig som: E-bok
Ljudbok

Älskade assistent - en inspirationsbok om coachande personlig assistans inom LSS

ÄNTLIGEN EN BOK SOM VÅGAR LYFTA FRAM DE FÖRBJUDNA FRÅGORNA

I samband med införandet av tillståndsplikt står en hel assistansbransch under kraftig förändring. Neuropsykologspecialisten Jan Blomström har här skapat en liten bok som skapar stor skillnad på den nya spelplanen, med ett resonemang och en skärpa som få är förunnat.

Som läsare får du sakliga nycklar till en modern och professionell assistansroll utifrån lagens intentioner. På ett helt nytt sätt punkterar Blomström givna sanningar inom branschen där tidigare självklara situationer kläs av nakna och bekläds med alternativa tolkningar. Genom hela boken går brukarens rätt till det egna livet som en röd tråd och Blomström introducerar ett helt nytt begrepp, coachistans, som ett förhållningssätt för dig i din yrkesroll.

Med en stor portion humanism och genuin tilltro hyllar Blomström den personliga assistansens potential och lyckliga du som får vara en så viktig del i detta, du älskade assistent!

"Jag lyfter på hatten, bockar och bugar. Du kommer att sätta i halsen både en och två gånger när du läser den här boken som ifrågasätter mycket av det som vi idag ser som självklart inom assistansen"
Monika Y Wassberg, Styrelseledamot vid branschorganisationen PARO samt VD/ägare vid Optimal Assistans AB. 

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone