Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Omslagsbild för Tempelbranden : släkten del 3
Isbn: 978-91-8726-363-7
Förlag: Historiska media
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: november 2012

E-bok

Tempelbranden : släkten del 3

Tredje delen i den populära serien Släkten!

Ljudet av annalkande ryttare bryter tystnaden. Det är mitt i höstblotet och folket på den lilla gården anar inte vad som väntar. Tiderna är oroliga och mitt under festligheterna rider främmande män in på tunet med order om att omvända hedningarna till den nya läran. Den nye guden dyrkas redan i Sigtuna, Täby och Vallentuna, och nu ska även folket i trakterna kring Uppsala omvändas. Åsa blir ensamt vittne till vad som sker denna natt. Långt senare kommer minnesbilderna tillbaka till henne och hon ställs inför ett ödesdigert val. Samtidigt närmar sig slutstriden mellan det gamla och det nya.

Tempelbranden utspelas i mitten av 1000-talet under den tid då Sveaväldet kristnas. Det är en tid då släkter slåss om makten med religionen som vapen, och då det gamla sättet att leva är på väg mot sin undergång. I norr är kvinnan fri och kan skilja sig. I den nya tron från Rom är kvinnan mannens egendom.

Catharina Ingelman-Sundberg berättar en fascinerande historia, och än en gång lyckas hon skapa ett oförglömligt kvinnoporträtt av den starka och modiga Åsa som befinner sig i maktens centrum.

Pressröster om boken:
"Ingelman-Sundberg, som själv är marinarkeolog och forskat kring vikingatiden, för skickligt in mängder av fascinerande faktadetaljer om dåtidens vardag i berättelseflödet och utan att bryta spänningen – tvärtom. Det är ett gripande och starkt kvinnoporträtt om en obändig och modig människas försök att hävda och utöka sitt livsrum trots alla begränsningar som kulturen ställer i hennes väg."
Bibliotekstjänst

"Catharina Ingelman Sundberg levandegör perioden fint och tar till vara allt det tumultartade. (...) Sammantaget har hon skrivit en bok som är både spännande, klargörande och underhållande. Det är bara att hoppas på fler."
Upsala Nya Tidning

"Fartfyllt och lättläst."
Svenska Dagbladet

"Boken har hållit mig vaken sent på kvällarna på sistone. (...) En högst läsvärd och faktaspäckad roman."
Benita Mattsson Eklunds bokblogg

"Genom Åsas ögon får vi följa hur samhället förändrades i och med att kristendomen tog över i Sverige. Catharina Ingelman är en god berättare och ger en intressant bild denna tid och om människor som då levde."
Dagbladet

Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone