Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Omslagsbild för Mental Träning vid oro, ångest & panikattacker
Isbn: 978-91-8638-920-8
Förlag: Buena Vida
Kategori:
Psykologi Medicin & hälsa
Tillgänglig sedan: mars 2013
Uppläsare: Lars-Eric Uneståhl
Length: 1 timme 19 minuter

Ljudbok

Mental Träning vid oro, ångest & panikattacker

Oro, Ångest och Panik är olika grader av en aktivering av kropp och sinne, där de positiva yttringarna kallas för tändning, flyt (flykt resp. kamp) m.m.
Ångest kan orsakas av allt från genetiska faktorer och livshändelser över till en så enkel substans som koffein. När det gäller livshändelser som orsak så är det vanligare med en längre tids ökning av vardagens stressorer än en enstaka livshotande händelse. Efter en tid kan ångesten leda till högt blodtryck, ökade kolesterolvärden, sänkt immunförsvar m.m.

Panikattacker, som är mer intensiv ångest, har i USA klassats som det vanligaste mentala sjukdomstillståndet. En panikattack kan orsakas av en störning i hjärnans neurotransmittorer, vilket tolkas av kroppen som ett falskt alarm. Oavsett vad orsaken är till den första attacken kan betingningar ske så att fler och fler saker orsakar en attack. På samma sätt kan rädslan för panikattacker skapa starka livsbegränsningar även mellan attackerna. Mental Träning, Hypnos och NLP innehåller en rad metoder, som kan användas vid dessa besvär. Det är en orsak till att denna ljudbok innehåller nio program, där varje program tar upp en eller flera metoder. Prognosen är därför mycket god och genom regelbunden träning under en längre tid bör de flesta med dessa problem antingen bli helt fri från eller avsevärt reducera dessa problem.

Gå igenom de första 8 programmen på ljudboken genom att lyssna på varje program 5-7 gånger innan du går vidare till nästa program. Det nionde programmet ”Vila och/eller sömn” kan användas parallellt i samband med insomnandet. Om man inte tränat mentalt tidigare så kan effektiviteten ytterligare ökas genom att kombinera denna ljudbok med ljudboken ”Mental grundträning”.
Denna ljudbok innehåller följande program: 
1. Den ångestfria framtiden
2. Avslappnings- och andningsträning
3. Det ångestfria rummet
4. Ångestens ABC
6. Attitydförändring
7. Regissör av dina inre filmer
8. Mental adrenalinkontroll
9. Vila och/eller sömn
        
Denna ljudbok är intalad och utarbetad av Lars-Eric Uneståhl.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone