Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Omslagsbild för Sifferboken
Isbn: 978-91-6389-170-0
Förlag: Bonnier Carlsen
Kategori:
3-6 år Bilderböcker
Tillgänglig sedan: maj 2016

E-bok

Sifferboken

Alice har hoppat in som städerska och står just i begrepp att gno runt i professor Gustavssons biologiska laboratorium. Det går knappt att komma fram med skurborsten, för där är smockfullt av grejer och apparater. Men framför allt är där fullt av djur, i olika antal beroende på sort. Och alla är de intensivt sysselsatta med siffror på ett eller annat sätt!

De målar och skriver siffror, bygger med sifferklotsar och knappar på ålderstigna räknemaskiner och andra mystiska apparater. Kort sagt, de lär sig räkna (i bästa "Lööf-anda"). Snart upptäcker professorn att hans fem tvättbjörnar rymt genom ett öppet fönster. Den uppmärksamma läsaren ser då också att någon som inte alls hör hemma i laboratoriet smiter ut genom ett annat öppet fönster. Professorn och Alice jagar ut på stan efter tvättbjörnarna tillsammans med hunden Nio. Det blir en kamp med tiden, som läsaren kan följa via alla klockor på husen.

Ska räddnings-patrullen hinna fånga rymlingarna innan de börjar klottra på allt de älskar att måla siffror? Och vad har den skumme inkräktaren från labbet för sig egentligen, han som skymtar överallt? Vad är det för jätteägg han har bakpå sin motorcykel? Kommer inte det ifrån labbet?

Sifferboken publicerades första gången 2001.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone