Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Omslagsbild för Fallet Samir
Isbn: 978-91-7523-810-4
Förlag: Word Audio Publishing
Kategori:
Memoarer & Biografier Juridik
Tillgänglig sedan: juli 2017
Uppläsare: Johan Svensson
Length: 10 timmar 44 minuter

Ljudbok

Fallet Samir

År 1986 döms 15-årige Samir för att ha mördat sin styvmamma hemma i lägenheten i Tensta och blir inlåst på mentalsjukhus.

Alla instanser polis, åklagare, domstol och rättspsykiatri är övertygade om att pojken är den skyldige. Men de missar att det rör sig om ett falskt erkännande för att skydda den verklige gärningsmannen. När Samir några år senare berättar sanningen vill ingen tro honom. Inga förhör hålls med den utpekade gärningsmannen, och någon analys av de tekniska spåren, däribland Samirs blodiga kläder, görs inte heller.

För ett par år sedan började Anders Johansson, kriminalreporter på Aftonbladet, granska ärendet i podden #Fallet och lyckades gräva fram nya bevis. Nu, trettio år efter mordet, har domen rivits upp.

Fallet Samir är den osannolika berättelsen om vad som egentligen hände. Om hur en felaktig dom leder till att den unge Samir hamnar i en ond spiral av kriminalitet och blir en av Sveriges mest fruktade värdetransportrånare som vuxen. Men det handlar också om vägen ut, om att vända på sitt liv fullständigt.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone