Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Omslagsbild för Björn Borg och Wimbledon
Isbn: 978-91-1303-624-3
Förlag: Norstedts
Kategori:
Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: november 2017

E-bok

Björn Borg och Wimbledon

"Duellerna var överraskande högklassiska, få missar, mest vinnande slag, för att utspelas i ett konstant krisläge. Det tycktes vara lika jobbigt att ha en fördel med sig som att ha den mot sig. Publiken blev nästan vilsen, men också stundtals vild av förtjusning. Hysterin har aldrig varit närmare på Wimbledons centercourt."

Tiebreaket i den klassiska finalen mellan John McEnroe och Björn Borg 1980 klassas som ett av de största idrottsögonblicken någonsin. Och som så många gånger tidigare red Borg ur stormen och vann sin femte raka Wimbledontitel.
Den välkände sportjournalisten Sune Sylvén, som följde Björn Borg under de gyllene åren, har skrivit en förtätad bok om hans makalösa matchsvit i Wimbledon. Tennislegenden själv har bistått med kommentarer och synpunkter.
Detta är idrottshistoria, nostalgi och minst lika gastkramande att läsa som det var att följa matcherna när det begav sig.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone