Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Omslagsbild för Korpsystrar
Isbn: 978-91-7523-857-9
Förlag: Word Audio Publishing
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: november 2017
Uppläsare: Nina Haber
Length: 12 timmar 24 minuter

Ljudbok

Korpsystrar

En psykologisk thriller om skuld, skam och makt

Journalisten Hanna Axelsdotter brinner för kvinnofrågor och kan inte glömma fallet Nora, den unga kvinnan som snart ska friges från ett mångårigt fängelsestraff. Hon minns hennes känslokalla framtoning vid rättegången som Hanna rapporterade om, det vackra ansiktet utan spår av ånger. I ett försök att förstå de bakomliggande mekanismer som leder till en våldsam handling bestämmer sig Hanna för att intervjua Nora i fängelset. Inför kameran rullas Noras och hennes syster Linns livsberättelse upp. En berättelse om vad skuld och beroende gör med människor och som mynnar ut i ett triangeldrama där maktbalansen rubbas.

Nora och Linn växer upp i en dysfunktionell familj. Deras utforskande av sin sexualitet slutar i katastrof och systrarna skiljs åt mot sin vilja. De återses först som unga vuxna för att begrava mamman. 

Systrarna börjar trevande närma sig varandra igen. Men kan de verkligen glömma det som hände när de var små? Nora bär på skuldkänslor, men känner sig oförmögen att prata om 
dem. Även Linn, som visar upp en fasad av ett lyckat liv med fin våning, rik man och nyfött barn, har svårt att öppna sig. 

När Linns tonåriga styvdotter My plötsligt försvinner dras systrarna in i varandras liv på allvar. Ett samtal från en ung tjej förändrar allt och Nora inser att inte bara My är i fara 
utan även Linn. Kan Nora gottgöra henne en gång för alla? 

Korpsystrar är den första, fristående delen med journalisten 
Hanna Axelsdotter.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone