Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Omslagsbild för Sann människa
Isbn: 978-91-7387-642-1
Förlag: Libris förlag
Kategori:
Religion
Tillgänglig sedan: november 2017

E-bok

Sann människa

Vad är det som gör en människa till människa? Vad betyder det att vara skapad av Gud? Finns det ett syfte med det mänskliga livet? Genom hela historien ekar ropet Människa, vem är du? Ändå tycks osäkerheten kring människans väsen inte avta.
I Sann människa hjälper karmelitbrodern Wilfrid Stinissen oss att förstå den mänskliga naturen och hur vi ska se på människans ursprung och mål. Om man vet något om startpunkten och slutstationen vet man ju också en hel del om vägen. Skapelsen är början, och målet är gudomliggörelse - helighet - säger Stinissen.
Den traditionella teologin har kanske inte alltid lagt tillräcklig vikt vid skapelsen när den har betraktat människans natur. Ändå är det skapelsen som utgör grunden till allt, visar Stinissen. När Gud skapar människan har han redan Kristus i tankarna. Han formar henne efter hans modell. Hon får alla de resurser som behövs för att steg för steg bli lik honom.
Wilfrid Stinissen (1927 2013) var fil dr, katolsk präst, karmelitbroder och författare. På Libris har han genom åren gett ut ett tjugotal böcker. Han är en av vårt lands mest lästa och uppskattade andliga vägledare.


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone