Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Omslagsbild för Köttmonstret i Celitz
Isbn: 978-91-8758-557-9
Förlag: Affront
Kategori:
Romaner Fantasy & SF
Tillgänglig sedan: juli 2018

E-bok

Köttmonstret i Celitz

Det var inte ull. Snarare ett slags lavar. Lukten av ammoniak och bittermandel var stark. Lavarna bildade trådar, som klängen eller rankor, från Elsbeth till sängen: ett levande spindelnät som växte och bildade nya utskott inför Jakubs ögon. Trådarna sökte sig blint trevande mot honom själv och han reste sig snabbt upp. Hans hustru höll på att växa ihop med sängen ...

Pohlavi Remesla (ca 1890-1939) var en slovensk läkare, bosatt i utkanten av Sudetenland från första världskrigets slut till sin död. De enda uppgifter som finns om honom kommer från hans amerikanska förläggare Merle Hersey, som publicerade några noveller och den säregna romanen Köttmonstret i Celitz i sitt kortlivade pulpmagasin 1937-1938. Hersey hävdade att hennes egen släkt kom från ungefär samma trakt och att Remesla kontaktade henne efter en ledare i pulpmagasinet: Hersey behärskade slovenska och översatte själv Köttmonstret. Boken kom aldrig ut på originalspråket men har tidigare tryckts på svenska av Eskapix.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone