Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Omslagsbild för Banbrytande Badass-Brudar
Isbn: 978-91-8868-152-2
Förlag: MiMa Förlag
Kategori:
Memoarer & Biografier Barn & Ungdom 9-12 år Samhälle & politik Historia
Tillgänglig sedan: juli 2018

E-bok

Banbrytande Badass-Brudar

Rikt illustrerad hyllning till förbisedda kvinnliga pionjärer - ett måste för alla som älskade Rebelltjejer!

Banbrytande Badass-Brudar är baserad på Mackenzi Lees extremt populära Twitter-serie med samma namn och presenterar 52 uppseendeväckande, bortglömda kvinnliga pionjärer från hela världen.

Det är berättelser om hjältemod, list och hjärtskärande livsöden; berättelser som ger nytt liv åt en lång rad historiskt förbisedda kvinnor. Med början i 500-talet före Kristus skänker Banbrytande Badass-Brudar insikter och kunskaper om kvinnor som brutit mot sin tids könsnormer.

Boken är rikt illustrerad med färgstarka bilder av den svenska illustratören Petra Eriksson och är genomsyrad av Mackenzi Lees energiska, medryckande språk. En storslagen hyllning till alla Badass-brudar som banat väg för oss andra.

MACKENZI LEE är en amerikansk författare bosatt i Boston. Hon har en filosofie kandidat-examen i historia och en magisterexamen i litterärt skrivande för barn och unga vuxna. Hennes bok The Gentleman's Guide to Vice and Virtue blev en New York Times Bestseller och tilldelades bland annat The New England Book Award.

PETRA ERIKSSON är en svensk illustratör och konstnär bosatt i Barcelona, som arbetar bland annat för VICE, BuzzFeed och Nöjesguiden.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone