Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Omslagsbild för Stadsfjäril: Barcelona Noir
Isbn: 978-87-1185-220-0
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: oktober 2018

E-bok

Stadsfjäril: Barcelona Noir

I Barcelona finns två världar. En som turisterna älskar för dess höga puls, spännande arkitektur och goda mat. Men bara några gator bort finns en annan värld som är synlig för få – en mörkare som präglas av prostitution och droghandel. Dit hör Joanna. Men vad händer när hon försöker fly sitt öde och de båda världarna möts?





'Barcelona noir, enligt omslaget. Orden anger platsen för Malin Roca Ahlgrens stadsthriller men stämningen är värre än noir. Där borde ha stått "Barcelona black". Som i kolsvart. Huvudpersonen, Joanna, lever i det Barcelona som turister sällan kommer i kontakt med. Inte den vackra, pulserande och lagom spännande staden utan den farliga – ja, dödliga – med narkotika, prostitution och annan kriminalitet. Johanna är en av alla prostituerade som kommit dit från olika länder. Passet har halliken tagit. "Stadsfjäril" är en stenhård thriller men också en kvinnlig befrielsehistoria. Så brutalt och otäckt skrivet att det föder vrede i läsarens hjärta.' /Bengt Eriksson, Tidningen Kristianstadbladet.

'Malin Roca Ahlgrens hjältinnor är varken änglar eller horor. Men, om vi bara läser denna underbara roman, faller vi på våra knän och börjar dyrka skönheten som ett dogma. Vi börjar tro - och på riktigt - på liv och verklighet av de gestalterna hon porträtterar i Stadsfjäril. De är som fjärilar vid Guds andedräkt.' /Tidningen Kulturen

Malin Roca Ahlgren har själv varit bosatt i Barcelona i många år. Förutom romanen Stadsfjäril: Barcelona Noir har hon även skrivit boken 'Coolt med ADHD' och ett flertal bilderböcker.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone