Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Omslagsbild för Marias hämnd
Isbn: 978-87-2610-954-2
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Romaner Deckare & spänning Feelgood
Tillgänglig sedan: november 2018
Uppläsare: Sofia Watts
Length: 7 timmar 16 minuter

Ljudbok

Marias hämnd

'En vecka efter skottdramat visade Måndagsmagasinet i TV en del av bakgrunden till historien. Då hade redaktionen arbetat med programmet hela hösten, men de kunde ju inte förutse att det skulle sluta med blodbad.
Motivet blev aldrig känt. Det spekulerades naturligtvis mycket eftersom en av de döda var en känd och ganska gåtfull man. Man antog att det kunde ligga politik bakom. Den enda som visste hur det gått till hade ingen anledning att berätta. Hon hade kommit tillbaka för att få upprättelse, inte för att utkräva hämnd.'

Som tonåring utnyttjades Maria sexuellt, hon blev en del av en prostitutionsring i Stockholms undre värld. Hon hade dock tur, hon var en av de få som klarade sig ut med livet i behåll och en chans till ett nytt liv.

Maria återvänder till Stockholm efter flera år, med ny styrka, en utbildning i ryggen och ett nytt perspektiv på livet. Men minnena har hon kvar, och trots sina försök att hålla sig så långt bort ifrån det liv hon levt är hon snart tillbaka i Stockholms undre värld. Men nu är det på hennes villkor, hon bestämmer över liv och död.

Marias hämnd är en fristående fortsättning på Råttornas vinter.

Erik Eriksson föddes 1937 och är en svensk journalist, tv-producent och författare. Han har skrivit romaner, novellsamlingar, ungdomsböcker och lättlästa böcker. År 2009 fick han Aniarapriset för sitt författarskap.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone