Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Omslagsbild för Försvunnen i 18 år
Isbn: 978-87-2610-924-5
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Memoarer & Biografier Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: november 2018
Uppläsare: Håkan Mohede
Length: 54 minuter

Ljudbok

Försvunnen i 18 år

Det är juli år 1993. Uppe på åsen ropar göken ut sommarens sista rop och en järnspade klingar till i åsens finska moränjord. Plåtväggarna i lagerhallen och sommarnattens blå skymning skänker mannen som arbetar skydd. Det är bråttom. Räcker djupet till? Spaden slår mot marken igen och igen. En svettpärla rinner från tinningen ner på halsen och blöter skjortkragen. I marken öppnar sig en mörk långsträckt halv meter djup grop. Ser någon honom? Grävaren tittar omkring sig och lyssnar en stund. Endast ett par ögon följer med arbetet, men blicken är livlös. En grav. Snabbt täcka över den med sand. Spadmannen jämnar ut sanden ovanpå graven och döljer det mest fasansfulla brottet i jordens innanmäte. Aino Mattila har försvunnit.

Nordisk Kriminalkrönika är ett historiskt verk. Berättelserna och samlingarna är uttryck för den samtid som de skrevs i, och kan i enstaka fall ha föråldrat eller kontroversiellt innehåll. Eventuellt stötande material är inte uttryck för förlagets hållning.

I Nordisk kriminalkrönika berättar poliser själva om sina mest uppmärksammade, omskakande, och svåra fall.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone