Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Omslagsbild för Mörkrets hjärta (lättläst)
Isbn: 978-91-7949-746-0
Förlag: Vilja förlag
Kategori:
Unga vuxna Lättläst 15+ elib-category-55
Tillgänglig sedan: oktober 2023
Uppläsare: Måns Westling
Length: 53 minuter

Ljudbok

Mörkrets hjärta (lättläst)

Charlie Marlow är sjökapten och berättar i den här boken om sin resa längs Kongofloden. Marlows uppdrag är att finna den mytomspunne herr Kurtz, som arbetar för samma bolag som Marlow. Under resans gång får Marlow höra allt märkligare historier om Kurtz, och han börjar tvivla på att han någonsin kommer att hitta honom.

Mörkrets hjärta räknas som en av världslitteraturens stora klassiker. Den ses ofta som en kommentar på kolonialismen, men också som en skildring av människans innersta. Mörkrets hjärta har gett inspiration till bland annat filmen Apocalyps now.

Joseph Conrad föddes i Polen 1857. Innan han blev författare arbetade han själv som sjökapten och reste också längs Kongofloden.

Lättlästa böcker från Vilja är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för en vuxen läsare. Viljas böcker är indelade i sex nivåer, XS-XXL. Mörkrets hjärta ligger på nivå XL.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone