Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Omslagsbild för Fiskmuseet
Isbn: 978-91-8092-256-2
Förlag: Idus förlag
Kategori:
3-6 år Bilderböcker
Tillgänglig sedan: februari 2024
Uppläsare: Mikael Rosengren
Length: 10 minuter

Ljudbok

Fiskmuseet

Faktaboken som tar dig in på museet för fiskar och andra roliga vattenlevande djur. Träffa Sillkungen, Rödläppade fladdermusfisken, Havskatten och många fler och lär dig om deras fantastiska liv och egenskaper!   

Boken är full av färgglada illustrationer som väcker nyfikenhet för de liv som finns under vattenytan.   

Fritt inträde för alla barn, och vuxna i barns sällskap. Häng med in och kika!

 

BTJ ger boken ett bra betyg.

"Spelgrafiker Natali Arvidsson debuterar här med den expertgranskade faktaboken Fiskmuseet, som såväl författare och illustratör. Bilderna ser ut att vara gjorda i akvarellteknik i en återhållsam men varm färgskala. Det är lite mjukt oskarpa, förenklade bilder av de tretton ganska ovanliga vattenlevande djur, som också presenteras i lika många textrutor. Djuren återfinns i fantasifulla miljöer, som på ett podie på ett museum, hängande i presentsnören eller kikandes in genom ett fartygs rundade fönster. Såväl text- som bildsidor har snyggt formgivna bakgrunder, som för tankarna till tapetmönster i olika färger. Sillkungen, stören och blåsfisken har alla spännande karaktäristika, som den djurintresserade författaren lyfter fram. [...]"

Lektör Åsa Österlöf, BTJ-häfte nr 4, 2024


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone