Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Omslagsbild för Ökenguld
Isbn: 978-87-2709-382-6
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Deckare & spänning True Crime
Tillgänglig sedan: april 2024

E-bok

Ökenguld

Artur Andersson, professor i forensisk vetenskap, har erhållit ett uppdrag av ett FN-organ att utbilda kriminaltekniker i Kenya. En morgon på väg till jobbet hör han pistolskott och upptäcker snart att två män blivit brutalt mördade i en närliggande matbutik.

Omedelbart initierar Artur en förundersökning. Vid grinden till hans bostad stöter han på en man som berättar om banditer som terroriserar hans hemtrakter i Turkana, där lokalbefolkningen – män, kvinnor och barn – tvingas arbeta med guldutvinning under livsfarliga förhållanden. Artur börjar snart ana ett samband mellan dubbelmordet och händelserna i Turkana. Han arrangerar därför en expedition dit, men om han hade känt till de faror som låg framför honom kanske han inte hade vågat sig in på detta riskfyllda uppdrag ...

Ulf Ulfvarson (1931-2023) var en svensk kemist och författare, bosatt i Stockholm. Han skrev såväl fack- som skönlitteratur och romandebuterade 1957 med boken “Om Maria: en roman”.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone