Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Omslagsbild för Olav Tidlöse
Isbn: 978-91-6375-249-0
Förlag: Hovdata
Kategori:
Romaner Historia Kulturhistoria
Tillgänglig sedan: februari 2014

E-bok

Olav Tidlöse

Åke Rydelius Född i Örebro 1921 arbetade under större delen av sitt liv som folkskolelärare på landsbygden  i vårt gamla B2 skolsystem. Han blev med tiden allt mer obekväm med de nya skolsystemen som radades upp som industrier kring våra tätorter klädda i gult tegel. En hantering av våra unga som han ansåg troligen skulle skada många av dem i framtiden. 

Han tillbringade sina sista yrkesverksamma år med att ta emot vilsna människor i rehabiliteringsvården. Många gånger satte han likhetstecken med skolan och det ökande antalet människor i utanförskap-  med att säga: ”Vad var det jag sa !"
Åke var verksam många år på en folkskola i Östergötland där han spelade in bygdespel på smalfilm med sina elever som skådespelare. Det blev 5 timmar digitalt material konverterat av Filmkonservatoriet i Grängesberg. Läsmer>> http://hovdata.se/dvd_new.html

Under hela sitt liv hade han ett brinnande historiskt intresse, som så småningom ledde fram till denna tidsresa. Boken blev refuserad av våra förlag men har nu återuppstått som modern e-bok.

Boken är en tidsresa för en ung man som börjar tidigt 1800-tal som upplever sin älskade konungs mord i Stockholm fram till våra dagar.

Denna bok refuserades strax innan Åkes död och liggande i en byrålåda. Barnbarn tog tag i manuskriptet, renskrev och gav ut några exemplar internet-genererade fysiska böcker. Nu är boken digitaliserad som e-bok av Raino Rydelius, son till Åke. Tack alla inblandade. Åke entreprenören och konstnären myser säkert i sin himmel. 



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone