Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Omslagsbild för En snuskgubbes anteckningar : krönikor från undergroundtidningen Open City
Isbn: 978-91-8729-109-8
Förlag: Lindelöws Bokförlag
Kategori:
Noveller
Tillgänglig sedan: juni 2014

E-bok

En snuskgubbes anteckningar : krönikor från undergroundtidningen Open City

En av Charles Bukowskis mest lästa böcker, hans krönikor, från legendariska tidskriften Open City i Los Angeles. Detta blev hans genombrottsbok. Där på undergroundtidningen Open City, i Los Angeles, började historier publiceras veckovis, anteckningar som skulle göra Charles Bukowski beryktad och berömd när de sedan gavs ut i bokform. Han döpte krönikorna till Notes of a dirty old man.

Så här skriver han själv i Förordet till urvalet 1969: " … man slår sig ner med en öl och går lös på maskinen en fredag eller lördag eller söndag och på onsdag är grejen ute över hela stan … Folk kommer hem till mig – alldeles för många faktiskt – och knackar på dörren för att tala om för mig att dom är heltända på EN SNUSKGUBBES ANTECKNINGAR … Jag hoppas att det här urvalet ska vara till hjälp för dig. Om du vill skicka mig pengar går det bra. Eller om du vill hata mig, så går det också bra."

"Men i sina bästa stunder är dessa skildringar oefterhärmliga, starka, mycket humoristiska och välriktade smockor mot all förljugenhet, levererade med stilsäkerhet och ett äkta uttryck, till skillnad från de flesta av Bukowskis efterföljare."
Emil Ekeblad, BTJ 2007

Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone