Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Omslagsbild för Mareld: En novellsamling av författaren Leif Fermskog
Isbn: 978-91-7569-870-0
Förlag: Books on Demand
Kategori:
Noveller
Tillgänglig sedan: juli 2014

E-bok

Mareld: En novellsamling av författaren Leif Fermskog

Novellerna är ett möte mellan dröm och verklighet. Skrönor och måttliga sanningar har med fantasins hjälp blandats i livets smältdegel och formats till drömmar som här har kommit på pränt.

De flesta novellerna utspelar sig i en liten by på småländska höglandet där jag växte upp bland folk som var bevandrade i traktens sägner.Berättelsen om några byars kamp för sin socken och kyrka är i grunden sann. Jag har skrivit berättelsen som en skröna där vissa delar är baserad på verkliga händelser.

Jag inser att kampen för kyrkan var heroisk där folk reste sig mot överheten och tvingade fram andra beslut. Kyrkan räddades till eftervärlden genom att den avkristnades och endast fick användas till spannmålslager. Så blev det under några generationer tills den åter fick betraktas som Herrens boning. Nu tjänar den som samlingsplats för de som söker en stunds kontemplation i fädernas närhet.

De andra berättelserna då, jo skrönor med skiftande sanningshalt är nog den rätta benämningen.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone