Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Omslagsbild för En saga om en saga & Tösen från Stormyrtorpet
Isbn: 978-91-8602-351-5
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Romaner Historiska faksimil
Tillgänglig sedan: augusti 2014
Uppläsare: Anita König
Length: 2 timmar 49 minuter

Ljudbok

En saga om en saga & Tösen från Stormyrtorpet

“Hon står och vrider händerna i sin hjälplöshet. Och det är allt hennes skuld, därför att hon har anklagat honom! Men hon var ju utan arbete, hon svalt och frös. Barnet höll på att dö. Till vem annan skulle hon vända sig för att erhålla hjälp? ”

Den här boken öppnar med "En saga om en saga", en inblick i Selma Lagerlöfs kreativa tankeprocess och strävan att förverkliga sin hyllade debutroman, "Gösta Berlings saga". Här beskrivs den omfattande processen från idé till färdigt verk, och hur boken slutligen fördes ut till läsare världen över.

I ”Tösen från Stormyrtorpet” följer vi en ung kvinna som förlorar sitt anseende när hon blir gravid utanför äktenskapet. Mot alla odds visar hon en beundransvärd styrka när hon kämpar mot tidens normer för att återupprätta sin värdighet och frihet.

Genom dessa berättelser tecknar Lagerlöf en levande bild av en motståndskraft och beslutsamhet som är lika tidlös som hennes skrivstil. Hennes författarskap speglar människans vilja att konfrontera och övervinna hinder, vilket understryker hennes status som en av Sveriges största berättare någonsin.

Selma Lagerlöf (1858-1940) var en svensk författare och lärare. Hon debuterade med romanen ”Gösta Berlings saga” 1891 och tilldelades Nobelpriset i litteratur 1909. Selma Lagerlöf är en av Sveriges mest uppskattade och älskade författare genom tiderna och blev också den första kvinnan att väljas in i Svenska Akademien.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone