Jump to content
The library informs: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Cover for Legender
Isbn: 978-91-7639-109-9
Publisher: Saga Egmont
Category:
Novels Short stories Historic facsimile
Accessible since: August 2014
Narrator: Mia Vogel
Length: 2 hours 17 minutes

Audiobook

Legender

Hatto, eremiten, stod i ödemarken och bad till Gud. Det var storm, och hans långa skägg och toviga hår fladdrade omkring honom som de vindfarna grästuvorna på krönet på en gammal ruin. Dock strök han inte håret ur ögonen eller stack skägget inom bältet, ty han hade armarna upplyfta i bön. Han hade en stor sak att be om. Han bad Gud, att han måtte låta domens dag inbryta över denna onda värld …

Novellsamlingen “Legender” publicerades för första gången 1904 och är en samling berättelser av Selma Lagerlöf som kännetecknas av författarens fantasifulla och lekfulla skrivsätt.

Selma Lagerlöf (1858-1940) var en svensk författare och lärare. Hon debuterade med romanen ”Gösta Berlings saga” 1891 och tilldelades Nobelpriset i litteratur 1909. Selma Lagerlöf är en av Sveriges mest uppskattade och älskade författare genom tiderna och var också den första kvinnan som valdes in i Svenska Akademien, 1914.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone