Jump to content
The library informs: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Cover for Universum - utan Big Bang & Atomer - utan kvarkar
Isbn: 978-91-6377-153-8
Publisher: Vulkan Bokförlag
Category:
Mathematics & Statistics Science
Accessible since: November 2014

E-book

Universum - utan Big Bang & Atomer - utan kvarkar

Den moderna fysiken är fylld av obesvarade frågor, många gåtor och olösta mysterier. Av de frågor som snarast måste besvaras, anser författaren, är den som Einstein strax före sin död 1955 ställde sig: Vad är ljuskvanta?

Andersson, Pettersson och Lundström tror säkert att denna fråga för länge sedan är bevarad. Men detta är helt fel, påpekade han själv eftertryckligt då för ca 60 år sedan. Och detta faktum gäller fortfarande idag på 2000-talet.

Som många fysiker och vetenskapshistoriker kan intyga.

Fortfarande gäller ju Niels Bohrs ologiska mekaniska dualism på ljuset att det är både våg och partikel. Men det nya svaret är att det är inget av detta utan något helt annat...

Sökandet efter svaret på frågan om vad ljuskvanta är leder författaren fram till upptäckten av ett kvalitativt nytt aggregationstillstånd; utöver de fasta, flytande och gasformiga tillstånden. I boken är de benämnda det imaginära aggregationstillståndet. Vilket också kan kallas det formlösa eller absolut kaotiska tillståndet.

Denna nya upptäckt ger inte endast en ny teori för ljuset utan också en ny partikel- och atomteori överhuvudtaget; en teoribildning som logiskt och enkelt kan förklara en rad av fysikens gamla gåtor och mysterier.

Kunskapen om det nya imaginära tillståndet ger också en ny syn på hur vårt universum uppkom och fungerar. En helt ny kosmologi, som ställs mot den gamla Big Bang-teorin. Allt detta gör att bokens undertitel är befogad: introduktion till ett nytt naturvetenskapligt paradigm.

Teorin/hypotesen om kvarkar från 1980-talet måste snarast avslöjas som den kvasifilosofi och det främmande tillägg den är till fysiken och kosmologin.

Den är således ett mycket stort hinder för varje naturvetenskapligt framsteg. Detsamma gäller den oerhört mekaniska och absurda teorin om hur vårt universum uppkom enligt Big Bang.

Författaren anser att orsaken till dessa plumpar i naturvetenskapens protokoll till stor del just är oförmågan att besvara Einsteins gamla fråga. Det är också allmänt bekant att han ansåg kvantmekaniken vara ofullständig, den var inte ”the real thing”.

*

Hemsida: http://www.linnea.com/~akejean

E-post: akehedberg@kiruna.nuLog in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone