Jump to content
The library informs: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Cover for Gränsland
Isbn: 978-91-7461-588-3
Publisher: Lind & Co Förlag
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: April 2016
Narrator: Stefan Sauk
Length: 10 hours 59 minutes

Audiobook

Gränsland

Del 2: Nicholas Warg.

En journalist och hennes familj avrättas brutalt i hemmet söder om Stockholm. Strax innan har hon i en artikel anklagat ett amerikanskt företag för att ha förfalskat viktiga forskningsresultat. Avslöjandet slog ner som en bomb och har skapat stora problem för de pågående förhandlingarna om ett frihandelsavtal mellan EU och USA.
Enligt en svensk EU-parlamentariker är informationen i artikeln bara toppen av ett isberg. Men efter mordet på journalisten är parlamentarikern spårlöst försvunnen. Det känsliga ärendet hamnar hos Säpo, och Diana Lilja kopplar in Nicholas Warg för att lokalisera den försvunna mannen innan även han röjs ur vägen.
Vem ligger bakom mordet på journalisten? Och vad kan den svenske EU-parlamentarikern egentligen avslöja?
Tillsammans med Expressens Londonkorrespondent Fatima Al Majed, en nära vän till den döda journalisten, påbörjar Nicholas Warg jakten på sanningen. Mycket står på spel. Mäktiga krafter visar sig vara beredda att ta till alla medel för att uppnå sina syften. Allt och alla måste tystas till varje pris.

Gränsland är en fristående fortsättning på Förrädare, den första delen om Nicholas Warg och Diana Lilja.

JIMMY LINDGREN arbetar på beställning åt flera större filmbolag. Han har bland annat skrivit manus till den kommande Hamiltonfilmen baserad på Jan GuillousI hennes majestäts tjänst.

PETER LINDMARK har skrivit och regisserat ett antal långfilmer, bland annatRånarna med Mikael Persbrandt och de senaste Johan Falk-filmerna.

Sagt om Förrädare:

"Carl Hamilton, Kurt Wallander, Martin Beck ... Nicholas Warg. Den svenska spännings-litteraturen har fått ett nytt namn att lägga på minnet."
Kristian Ekenberg, Gefle Dagblad

"spännande action från första till sista sidan."
Mats Garme, Ölandsbladet

"Ska bli intressant att följa de här herrarnas fortsatta författarskap."
C. Lundh, Mariestadstidningen

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone