Jump to content
The library informs: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Cover for Anne på Grönkulla
Isbn: 978-87-1170-151-5
Publisher: Saga Egmont
Category:
Young adults 15+
Accessible since: October 2016
Narrator: Lisa Carlehed
Length: 10 hours 44 minutes

Audiobook

Anne på Grönkulla

Av misstag skickas 11-åriga, föräldralösa Anne till de medelålders syskonen Cuthbert på gården Grönkulla som ligger i pittoreska Avonlea på Prince Edwards ö. Den ensamma och känsliga flickan tror att hon, efter år av vandring och lidande, äntligen kommer att finna sin tillflyktsort på gården. Men det visar sig att det kommer krävas en del övertalning för att hon ska få lov att stanna...

Det blir början på den klassiska berättelsen om Annes äventyr i den lilla staden Avonlea på Prins Edwards ö. Hon är full av glädje och påhitt, men alla i Avonlea är inte redo för yrvädret Anne. Som tur är har hon sin bästa vän Diana, sina böcker och sina drömmar.

'Anne på Grönkulla' är den första boken i serien om Annes äventyr.

En klassiker i originalöversättning av Karin Lidforss Jensen.Nummer åtta på listan av de bästa barnböckerna som någonsin skrivits, enligt School Library Journal

Lucy Maud Montgomery (1874-1942) växte upp på en ö i Kanada, i samma område som böckerna om Anne utspelar sig. Till att börja med hittade hon ingen som ville ge ut hennes böcker om Anne på Grönkulla, men när de väl gavs ut blev de en stor succé.

Böckerna om Anne på Grönkulla följer den pratglada flickan Anne Shirley med rött hår, fräknar och stor fantasi, och har blivit odödliga klassiker som fängslat läsare i alla åldrar i över hundra år. Här får vi följa den föräldralösa drömmaren Anne, som växer upp på Prins Edwards ö i Kanada.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone