Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Omslagsbild för LasseMajas teaterbok
Isbn: 978-91-6389-504-3
Förlag: Bonnier Carlsen
Kategori:
Barn & Ungdom 6-9 år
Tillgänglig sedan: november 2016

E-bok

LasseMajas teaterbok

Har du alltid drömt om att få lösa brott tillsammans med Lasse och Maja i Valleby? Nästan varenda barn i Sverige har läst böckerna om LasseMajas detektivbyrå, och nu kan man äntligen kliva in i Valleby för att själv lösa mysterier framför en publik! Samla ihop några vänner, lite rekvisita, och börja repetera. Manusen hittar du i LasseMajas teaterbok!

I Tågmysteriet försvinner två miljoner kronor från ett nödbromsat tåg - är det konduktören, serveringsflickan eller kanske lokföraren som är skyldig? I Orkestermysteriet får en minst sagt udda orkester ett utpressningsbrev. I Diamantmysteriet försnillar någon i guldbutiken diamanter på löpande band, och i Kärleksmysteriet begås en hemsk kupp mitt mellan pusskalaset och danstävlingen på Kärleksfestivalen.

Pjäserna är baserade på mysterier ur böcker i serien LasseMajas detektivbyrå, och de är anpassade särskilt för att passa att spela upp hemma eller i klassrummet. I boken finns också tips om hur du gör snygga kostymer, bygger din egen rekvisita av sådant du har hemma, och kliver in i din roll som skådespelare, kostymör eller rekvisitör. Det finns plats för alla i arbetet med en teaterföreställning, även om man inte gillar att stå på scen.

Att själv skapa och vara skådespelare i en teaterpjäs baserad på en favoritbok är både kreativt och en väg till läsning. Så stig in i det välbekanta Valleby, och bli detektiv, polis eller skurk för en stund. Låt föreställningen börja!



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone