Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Omslagsbild för Makten över åsikterna : DN under Olof Lagercrantz och Sven-Erik Larsson
Isbn: 978-91-7353-748-3
Förlag: Bokförlaget Atlantis
Kategori:
Samhälle & politik
Tillgänglig sedan: mars 2017

E-bok

Makten över åsikterna : DN under Olof Lagercrantz och Sven-Erik Larsson

Det här är den text som bland annat nätbokhandeln använder för att presentera boken.När Olof Lagercrantz och Sven-Erik Larsson 1960 blev chefredaktörer för Dagens Nyheter, fick de identiska befogenheter. När meningarna var delade skulle styrelseordföranden agera skiljedomare. Lagercrantz och Larsson var varandras motsatser till läggning och åsikter, och deras gemensamma chefstid var fylld av konflikter, som särskilt gällde ledarsidan. Lagercrantz kom att anamma 1960-talets vänstervåg, Larsson ville verka för borgerlig samling. Ägarfamiljen, som ofta var missnöjd med Lagercrantz, drogs in i konflikterna och försökte trycka på. Svante Nycanders skildring bygger på tidigare outnyttjat material.
Svante Nycander hade som ledarskribent i Dagens Nyheter en unik inblick i de slitningar och kriser som blev följden av att tidningen från 1960 hade två chefredaktörer med samma uppdrag. Han var politisk chefredaktör 1979-94.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone