Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Omslagsbild för Sagan om herr Erik
Isbn: 978-91-7765-200-7
Förlag: Recito Förlag
Kategori:
Memoarer & Biografier Historia
Tillgänglig sedan: januari 2018

E-bok

Sagan om herr Erik

En solig sommardag anno 1799 går pastor Erik Grape ner till stranden, och efter honom traskar två tama grymtande grisar. Runt dem hoppar ett halvt dussin skällande hundar omkring. Prästen är klädd i en långrock av svart halvsiden som räcker nästan ända ner till fötterna. Med pipan i hand skrider han värdigt fram till båtfararna, slår välkomnande ut med armarna och hälsar dem på flytande latin. De inbjuds att följa med upp till prästgården. Eriks hustru Lisette Turdfjäll är yngre än sin make och mycket vacker. Hon omges av mor och syskon samt tre barfotagossar med långt ljust hår. 
Ungefär så beskrivs de gästande engelsmännens första intryck av prästfamiljen i Markkina by. I boken finns hela berättelsen - sannsagan om man så vill - om herr Erik och fru Lisette. Här i Tornedalen får man följa deras händelserika liv från år 1755 till långt in på 1800-talet.

Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone