Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Omslagsbild för Räkna med jämlikhet
Isbn: 978-91-9825-105-0
Förlag: ID Förlag
Kategori:
Samhälle & politik Ekonomi & marknadsföring
Tillgänglig sedan: december 2018

E-bok

Räkna med jämlikhet

Går det att mäta maktens djupare aspekter, eller måste statistik om jämlikhet stanna vid att "räkna huvuden"? Och när du inte en kan "räkna huvuden" för någon diskrimineringsorsak, hur gör du då? Vilken är statistikens roll i ett jämlikhetsarbete? Hur kan den användas? Vilka för- och nackdelar har den?

Hur gör du rent praktiskt? Hur ställer du bra enkätfrågor? De stora tabellerna som uppstår när du delar in utifrån flera diskrimineringsgrunder, hur gör du dem läsliga?

"Räkna med jämlikhet" förklarar på ett pedagogiskt sätt de vanligaste utmaningarna och de bästa knepen för att förbereda, ta fram och använda statistik i jämlikhetsarbetet. Den ger många praktiska exempel. Boken vänder sig till dig som arbetar med jämlikhet, antidiskriminering, likabehandling eller inkludering och vill ta statistiken till hjälp, samt till dig som arbetar med statistik som ska användas för jämlikhetsarbete.

Christina Ahlzén är statsvetare och jämlikhetskonsult och har under många år arbetat med jämställdhetsintegrering och inkludering i offentlig sektor, privata företag och ideella organisationer, se www.medida.se


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone