Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Omslagsbild för Marabou, Gangster-Kalle och Röd-Lotta
Isbn: 978-91-9828-229-0
Förlag: Design Sundsvall
Kategori:
Noveller Konst, musik, teater, film
Tillgänglig sedan: januari 2019

E-bok

Marabou, Gangster-Kalle och Röd-Lotta

André Oscar Wallenberg, Frank Andersson, August Strindberg, Alexandra Charles, Kjell Lönnå, Owe Skoogström, Sigrid Hjertén, Yohio, Lill-Babs, Helen Sjöholm, Vild-Hussen och Tomas Brolin, vad har dom med varandra att göra? Läs denna underhållande bok så får du veta. 426 sidor om 100 personer som sticker ut i den svenska kulturella myllan eller levde som original i samhällets utkanter.

Denna bok är som en promenad genom folkvimlet på stora gatan. Anders Öhrn har, skickligt och omsorgsfullt, skildrat en rad av de människor som gjort Sundsvall till något mycket mer än bara ”staden mellan bergen”. De små, men genomtänkta porträtten av människorna som, på ett eller annat sätt, färgat och färgar, inte bara staden utan hela kommunen, är dock inte bara en bok för Sundsvallsbor. De kommer förvisso att känna igen sig en hel del, men också göra nya bekantskaper. En utsocknes läsare, som jag, kommer att känna sig mer befryndade med, och på nåt vis. mera hemma i ”Köpmansvik”, som Lubbe Nordström benämnde stan. Människor och händelser hör ihop. Många och intressanta är också de tilldragelser som timat runt personerna i denna bok. Inte minst frapperas man av det smått kaotiska förspelet till en av de största kulturgärningarna en liten länsteater åstadkommit. Vid tiden med författaren själv vid rodret som teaterns chef.


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone