Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Omslagsbild för Indbördeskrig i exil?
Isbn: 978-87-2601-634-5
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Deckare & spänning Historia
Tillgänglig sedan: februari 2019

E-bok

Indbördeskrig i exil?

På försommaren 1978 begärde Jugoslavien åtta kroatiska separatister utlämnade från Västtyskland. Efter många turer beslöt de västtyska myndigheterna att avslå denna begäran. Detta beslut ledde till något som kan kallas 'kallt juridiskt krig' mellan de två länderna.
Detta förhållande ledde senare till att Jugoslavien 'näpste' Västtyskland genom att svara med samma mynt. Man frigav nämligen fyra västtyska ungdomar och lät dem lämna landet. De fyra var eftersökta av den västtyska polisen som starkt misstänkta för att ha deltagit i de senaste årens terroraktiviteter i Västtyskland.

Nordisk Kriminalkrönika är ett historiskt verk. Berättelserna och samlingarna är uttryck för den samtid som de skrevs i, och kan i enstaka fall ha föråldrat eller kontroversiellt innehåll. Eventuellt stötande material är inte uttryck för förlagets hållning.

I Nordisk kriminalkrönika berättar poliser själva om sina mest uppmärksammade, omskakande, och svåra fall.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone