Jump to content
The library informs: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Cover for Vikingarnas historia
Isbn: 978-91-7545-908-0
Publisher: Historiska media
Category:
History
Accessible since: February 2019
Narrator: Per Juhlin
Length: 4 hours 38 minutes

Audiobook

Vikingarnas historia

Den 8 juni år 793 överfölls de intet ont anande munkarna på klostret Lindisfarne i England. Flera av dem dödades och en del flydde medan angriparna roffade åt sig allt av värde. Plundringen av Lindisfarne har länge setts som början på den period som i historieböckerna brukar benämnas vikingatiden. En tid då män från norr drog fram med eld och järn längs Europas kuster. Men vikingatiden var också en tid av blomstrande handel och upptäcktsresande.
Med sitt stora kunnande guidar historikern Dick Harrison lyssnaren genom en av historiens mest fascinerande och mytomspunna epoker. Du får bland annat höra om hur vikingen Leif Eriksson lät uppföra den första kolonin i Amerika, långt före Christofer Columbus dagar, och var namnet Bluetooth egentligen kommer ifrån.
I bokserien Världens dramatiska historia kombinerar Dick Harrison kunskap och berättarglädje. Här ges en fängslande inblick i historiens mest kända perioder och personöden.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone