Jump to content
The library informs: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Cover for Det svenska rikets födelse
Isbn: 978-91-7545-909-7
Publisher: Historiska media
Category:
History
Accessible since: February 2019
Narrator: Anders Ekborg
Length: 4 hours 29 minutes

Audiobook

Det svenska rikets födelse

Få svenskar känner idag till vendeltiden och än färre att det var under denna epok som grunden lades till det skulle bli det svenska riket.
Mäktiga män och hövdingar började nu få grepp om områden som sträckte sig längre än den lokala byn och en riksmakt började ta form. Ändå skulle det dröja ända till slutet på 1300-talet innan namnet Sverige började användas i skrift.
I Det svenska rikets födelse berättar Dick Harrison om hur Sverige gick från att vara ett lapptäcke av lokalsamhällen till ett sammanhållet kungarike. Han gör också lyssnaren uppmärksam på de avgörande vägskäl då Sveriges historia kunde ha tagit en annan vändning.
Bokserien Sveriges dramatiska historia lyfter fram de mest spännande episoder och fascinerande tidsepoker ur den svenska historien. Här presenteras på ett fascinerande sätt de människor och händelser som format det land vi idag lever i.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone