Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Omslagsbild för Helande Liv
Isbn: 978-91-9847-328-5
Förlag: Moonlight Health Publishing
Kategori:
Filosofi Psykologi Medicin & hälsa
Tillgänglig sedan: mars 2019
Uppläsare: Hjördis Ahlin Boström
Length: 9 timmar 58 minuter

Ljudbok

Helande Liv

Helande Liv

Av Harald Blomberg


Helande Liv, eller naturens Läkande Kraft, har alltid varit helarens och läkarens viktigaste bundsförvant, nödvändig för all verksam behandling. Den moderna skolmedicinen har utmönstrat detta begrepp. Med sitt logiskt analytiska synsätt ser den människan som en maskin och tror sig kunna bota alla sjukdomar, något som i praktiken visat sig vara omöjligt.

I boken diskuterar Harald Blomberg behovet av ett nytt medicinskt paradigm, där människan ses som ett öppet system i ständig växelverkan med sin omgivning, ett system som strävar efter att upprätthålla sin balans: Helande Liv.

Med ett sådant synsätt är läkaren inte längre enbart hänvisad till det logiskt analytiska synsättet utan kan med hjälp av högerhjärnan och dess inriktning på helhetssyn, symboler och intuition lära sig att återta Naturens Helande Kraft i sin tjänst. Läkarvetenskapen blir åter till läkekonst.

I boken beskriver Harald de rytmiska rörelser vi gör som spädbarn och som är nödvändiga för att vi ska samordna våra sinnen och greppa den fysiska verkligheten. Han belyser hur läkaren kan ta hjälp inte bara av dessa rörelser utan även av drömmar, rätt kost, kosttillskott mm, för att stimulera helande och läkning vid ADHD, DAMP, svåra rörelsehandikapp, psykoser, autism och andra sjukdomar.

Boken är skriven 2006 och är Harald Blombergs första bok.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone