Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Omslagsbild för Sherlock Holmes: Äventyret med de rödhårigas förening – Återutgivning av text från 1911
Isbn: 978-91-7863-109-4
Förlag: Bokförlaget Klassiska deckare
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: mars 2019

E-bok

Sherlock Holmes: Äventyret med de rödhårigas förening – Återutgivning av text från 1911

En pantbanksägare kommer till Sherlock Holmes med en av de märkligaste berättelser han hört i sin karriär.
Knallrödhårige Jabez Wilson förklarar hur han blev antagen till det märkliga sällskapet ”De rödhårigas förening” och fick en välavlönad tjänst där hans uppgift var att skriva av ett uppslagsverk.
Men en dag är lokalen stängd och han upptäcker att allt verkar vara ett upptåg.

Mästerdetektiven Sherlock Holmes börjar genast utreda fallet och har snart hittat ledtrådar som gör honom allt mer misstänksam.
 
Det här är en av de 60 berättelser som författaren Arthur Conan Doyle (1859–1930) skrev om detektiven Sherlock Holmes och hans medarbetare doktor Watson.

Den här texten publicerades ursprungligen år 1911 i novellsamlingen ”Sherlock Holmes äventyr. Första samlingen” med titeln ”Röda ligan”.  Berättelsen publicerades ursprungligen på engelska i augusti år 1891 med titeln ”The Adventure of the Red-Headed League”.

Den här översättningen till svenska gjordes av Ellen Ryding (1862–1923). Ryding var något av en specialist på Sherlock Holmes och  översatte många av berättelserna till svenska.  

I den här e-boken publicerar vi originalets text ordagrant och helt utan ändringar, alla namn, uttryck och till och med felstavningar har behållits. Vi har dock kompletterat texten med en ordlista över sådana ord och namn som kan vara svåra att känna till i dag.  



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone