Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Omslagsbild för Ylva på äventyr i Skottland
Isbn: 978-87-2614-366-9
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
12-15 år Barn & Ungdom
Tillgänglig sedan: maj 2019

E-bok

Ylva på äventyr i Skottland

Ylva och hennes kusin Tusse har lämnat Mjösjö bakom sig och rest till Skottland. Arran, som nu växt till sig och blivit en stilig unghäst, får stanna hemma, men tjejerna glömmer honom inte. Han är faktiskt hela anledningen till resan. Ylva och Tusse vill lösa gåtan kring Arrans mamma Moiras historia. Hur kom det sig egentligen att hon togs till Sverige från Skottland? Under sin resa har de även tid över till att rida på höglandsponnyer i den vackra omgivningen av ståtliga berg och mjuka dalgångar. Men vädret i Skottland är oförutsägbart och plötsligt har dalgångarna fyllts med tjock dimma och bergen ser hotfulla ut. Vilket håll var det nu de kom ifrån egentligen?

Elisabeth Hjortvid var en svensk författare som verkade i ett flertal genrer och skrev för både barn och vuxna. Ridning var en stor del av hennes liv, vilket också syns i hennes bokproduktion. Många av hennes verk handlar om hästar, livet i stallet och naturen.

Serien om Ylva och Arran är en berättelse om vänskap mellan djur och människa - mellan tonåriga Ylva och hästen Arran, som bara är ett föl när de möts första gången. Det är också en serie om mänsklig kamratskap, inte minst mellan Ylva och hennes kusin Tusse, och om livet i stallet.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone