Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Omslagsbild för En rackarunge
Isbn: 978-87-2615-354-5
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: september 2019

E-bok

En rackarunge

"En rackarunge" är en bok skriven av Ester Blenda Nordström om hennes yngre alter ego Ann-Mari. Ann-Mari har blivit utplacerad hos släktingar på landet för att det ska bli folk av henne. Hon behöver styras upp då hon anses vara för vild, men trots att hennes släktingar försöker så får Ann-Mari ändå tillfällen till bus. Den otyglade och orädda Ann-Mari hoppar från taket med paraply som fallskärm, hittar på olika busstreck och har sina egna sätt att resonera på. Kanske kommer det inte överraskande att historierna om Ann-Mari kom att bli inspirationskälla för en senare älskad barnboksförfattare, Astrid Lindgren.

Ester Blenda Nordström (1891 – 1948) var en svensk journalist och författare. Hon kallas ofta för Sveriges första undersökande reporter. Förutom reportage skrev hon även barnböcker som det senare har sagts inspirerade Astrid Lindgren.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone