Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Omslagsbild för De vita skjortorna
Isbn: 978-91-7987-319-6
Förlag: Nypon förlag
Kategori:
12-15 år Barn & Ungdom Lättläst
Tillgänglig sedan: mars 2021
Uppläsare: Måns Westling
Length: 17 minuter

Ljudbok

De vita skjortorna

Luka bor i en liten ort på landet. Där finns gänget med de vita skjortorna. Killarna som lyssnar på Ultima Thule och gör hitlerhälsning i smyg på lektionerna. Gänget har makt och Luka vågar inte låta bli att göra som de säger. Han är rädd för att själv bli utsatt för deras hat. Men en dag går gänget över en gräns …

De vita skjortorna är en stark berättelse om att hitta modet att stå upp för allas lika värde. Att göra motstånd mot rasism och våld, trots att man själv riskerar att drabbas.

Ester Roxberg vann som sjuttonåring Lilla Augustpriset. År 2011 debuterade hon med ungdomsromanen Antiloper. År 2014 kom biografin Min pappa Ann-Christine, som 2020 blev en uppmärksammad film med Rolf Lassgård i huvudrollen. Ester arbetar vid sidan av författarskapet som mediapedagog. I De vita skjortorna skriver Ester Roxberg skickligt om rasism, grupptryck och utsatthet. Det är ett drivet, nästan filmiskt berättande med förtätade scener.

Lättlästa böcker från Nypon är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för den tänkta läsarens ålder.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone