Jump to content
The library informs: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Cover for Fallet med razziorna mot Docklands år 1996. 20 minuters true crime-läsning
Isbn: 978-91-7863-759-1
Publisher: Bokförlaget Klassiska deckare
Category:
True Crime
Accessible since: June 2021

E-book

Fallet med razziorna mot Docklands år 1996. 20 minuters true crime-läsning

Under flera veckor 1996 var tidningar, radio och tv fyllda med artiklar om dansbråket mellan polisen och klubben Docklands.

Polisen i Nacka gjorde razzia efter razzia mot klubben. Men arrangörerna vägrade envist ge upp utan öppnade dörrarna varje lördag för nya ravefester.

Vid den här tidpunkten arbetade både politiker och poliser över hela Sverige för att systematiskt förbjuda allt som hade med techno och rave att göra.  

Medan debatten i medierna till största delen handlade om droger så var det ett galet dansbråk som låg bakom allt.  Här i Sverige är konserter skyddade av våra grundlagar. Men så fort någon i publiken börjar dansa så gäller helt andra lagar – då krävs det ett särskilt tillstånd från polisen.

Det här är den perfekta e-boken för dig som vill få en snabb överblick över det här fallet.
Du får flera texter som ger dig alla grundläggande fakta om vad striden handlade om, de många razziorna och du får också fakta om de viktigaste datumen.
Man skulle kunna kalla e-boken för ”Docklands-bråken för nybörjare”.  
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone