Jump to content
The library informs: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Cover for Markisinnan som giftmörderska. Återutgivning av text från 1944
Isbn: 978-91-7863-342-5
Publisher: Bokförlaget Klassiska deckare
Category:
True Crime
Accessible since: June 2021

E-book

Markisinnan som giftmörderska. Återutgivning av text från 1944

I den här e-boken får du läsa om ett av de mest uppmärksammade giftmorden i Europa.
En mycket rik markisinna i Paris bestämmer sig för att mörda sin make, sin pappa och sina syskon. Motivet: Hon vill gifta sig med sin älskare och fortsätta leva flott.  

Den här texten skrevs av den svenske författaren Sture Appelberg (1885–1947). Han skrev framför allt pusseldeckare och berättelser om riktiga brott och brottslingar.
Han hade en mycket framgångsrik karriär som journalist på några av landets största tidningar, bland annat Stockholms-Tidningen, Stockholms Dagblad och Veckojournalen.

Den här texten publicerades ursprungligen år 1944 i boken ”Bovar och bovtrick” med titeln ”Markisinnan som giftmörderska”.

Eftersom den här texten skrevs i början av 1900-talet så innehåller den namn, ord och mått som inte är så bekanta i dag. Därför har vi kompletterat originaltexten med en kortfattad ordlista.

Författaren till texten valde att stava markisinnans namntitel som ”Brinvillers”. I dag stavas det i stället ”Brinvilliers”.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone