Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Omslagsbild för Fallet med mördaren på nazi-tågen. 30 minuters true crime-läsning
Isbn: 978-91-7863-762-1
Förlag: Bokförlaget Klassiska deckare
Kategori:
True Crime
Tillgänglig sedan: juni 2021

E-bok

Fallet med mördaren på nazi-tågen. 30 minuters true crime-läsning

Under andra världskriget härjade en seriemördare på Berlins pendeltåg S-Bahn. Han mördade kvinnor ombord, och dumpade kropparna genom att kasta dem av tåget.

Polisen startade en intensiv mördarjakt som försvårades av att landets regim ville tysta ner morden. Det skulle ta nästan två år att få honom fast.

Även om kriget pågick och nazisternas ideologi var brutal, så försökte ändå människor leva ett så normalt vardagsliv som möjligt, och det innebar att åka pendeltåg hem från jobbet. Ingen hade ju räknat med att ondskan själv skulle finnas ombord.

Det här är en sann berättelse om en fasansfull person, mördaren Paul Ogorzow. En varning är lämplig att utfärda. Det är otäck läsning.

Ambitionen har varit att berätta ett komplicerat fall på ett lättläst och begripligt sätt utan att tynga ner det med för mycket oväsentliga detaljer och sidospår.

Så tag plats och gör dig beredd att möta ”S-Bahn-mördaren”.





Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone