Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Omslagsbild för Budbärarna
Isbn: 978-91-8943-359-5
Förlag: Vibery Audiobooks
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: augusti 2021
Uppläsare: Michael Persson
Length: 10 timmar 32 minuter

Ljudbok

Budbärarna

Douglas Malmsten, storägare och styrelseordförande i T.A.P, en affärskedja med tusentals klädbutiker över världen, kidnappas på öppen gata. "Göteborgsbrigaden" tar på sig dådet och kräver att landets statsminister, offentligt i teve, ska be om ursäkt för de rättsövergrepp som skedde i samband med Göteborgshändelserna 2001. Kidnappningen får ett enormt massmedialt genomslag och sätter igång en febril aktivitet på Regeringskansliet, hos Säkerhetspolisen och inte minst hos spaningsledare Göran Jämtin.

Kidnapparna, Hanna Svensson och Kristoffer Hiller, som båda avtjänat fängelsestraff efter Göteborgshändelserna, placerar Douglas Malmsten i en cell. I väntan på statsministerns historiska besked tvingas Malmsten arbeta under liknande villkor som gäller för de tusentals asiatiska textilarbetare som syr kläder för T.A.P. Men statsministern tänker inte gå kidnapparna till mötes och katastrofen lurar runt hörnet.

Ur boken:
»De första gångerna Hanna bevakat Douglas Malmsten hade hon letat efter livvakter. Hon tog för givet att de fanns någonstans, men arbetade diskret. Till slut insåg hon att Douglas Malmsten promenerade omkring på Stockholms gator som vem som helst. De förstod inte hur han kunde vara så oförsiktig.«

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone