Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Omslagsbild för Kvinnan som dök ned i en pool
Isbn: 978-91-8942-905-5
Förlag: Joelsgården Förlag
Kategori:
E-single
Tillgänglig sedan: augusti 2021

E-bok

Kvinnan som dök ned i en pool

Kvinnan som döl ned i en pool:

En äldre kvinna får en pool i present av sin son. Hon tillbringar allt mer tid i den och till slut börjar sonen bli orolig. Vad är det som lockar med vattnet och varför vill mamman till slut inte stiga upp ur poolen alls? 

Sonen beskriver: När jag kom fram till poolhuset såg jag att dörren var öppen. Jag skyndade mig dit men blev stående precis utanför. Jag såg henne där inne. Mitt i poolen låg hon på rygg. Håret flytande kring axlarna likt sjögräs. Mörkare i vattnet än när håret var torrt. Jag såg att hon rörde sig. Jag såg att hon levde. Det var något förklarat med henne där hon låg, svävande och tyngdlös i det våta. Jag kan inte hitta något bättre ord än så. Hon var förklarad.” 

Kvinnan som dök ned i en pool är en filosofisk novell som handlar om att bli besatt av något, om att åldras och om människans slutgiltiga övergång.   



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone