Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Omslagsbild för Jag vill skriva sant : Tora Dahl och poeterna på Parkvägen
Isbn: 978-91-2717-503-7
Förlag: Weyler förlag
Kategori:
Litteraturvetenskap
Tillgänglig sedan: augusti 2021
Uppläsare: Monica Einarson
Length: 11 timmar 34 minuter

Ljudbok

Jag vill skriva sant : Tora Dahl och poeterna på Parkvägen

Tora Dahls och Knut Jaenssons villa på Lidingö var det litterära 30-talets självklara centrum. Alla tidens stora författare var där, från Gunnar Ekelöf till Eyvind Johnson, för att festa, samtala och skriva. I efterhand, när många gästerna lyfts upp som landets främsta skalder och akademiledamöter, framstod allt i ett nostalgiskt skimmer.

Vad ingen visste var att det samtidigt fanns en annan berättelse, ett kärleksdrama och en litterär dragkamp som skulle förbi hemlig även efter alla inblandades död. Tora Dahl, som blev folkkär författare med romansviten om fosterbarnet Gunborg, lät hemligstämpla sin dagbok i KB:s arkiv och där har den förblivit. Fram till nu.

Jag vill skriva sant är en medryckande skildring av ett författarliv, en bok som bygger på Tora Dahls dagböcker men ligger långt ifrån den tillrättalagda biografins domäner. Det är på samma gång ett triangeldrama, en litteraturhistorisk utforskning och en intim skildring av en människas drivkrafter, av den inre kamp som skapar en författare.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone