Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Omslagsbild för Empati vid demens, Nonviolent Communication för vård och anhöriga
Isbn: 978-91-8748-995-2
Förlag: Friare Liv
Kategori:
Medicin & hälsa Hus & hem
Tillgänglig sedan: september 2021

E-bok

Empati vid demens, Nonviolent Communication för vård och anhöriga

Empati vid demens är en bok som vänder sig till dig som tillbringar tid tillsammans med någon som har en demenssjukdom, professionellt eller som anhörig eller vän. Författaren fokuserar på de möjligheter som finns att skapa livskvalitet, visa respekt och upprätthålla värdighet för alla dem som berörs av demensrelationen. I de många utmanande situationer som kan uppstå tillsammans med demensen ser hon mer till det som är levande än till det som är sjukt. Med empati, nyfikenhet och mjuk humor och berättelser från verkliga livet ger hon förslag på hur hälsosamma och ömsesidiga relationer kan byggas även i situationer som präglas av demens. Boken visar hur vi med hjälp av kommunikation kan öka vår förmåga att skapa värme och samarbete i långt högre grad än vi kanske först trodde var möjligt när demensen blev en del av vår vardag.

"En underbar bok som förmedlar värme, hopp och livfullhet. Demens innebär att man på olika sätt får svårt att minnas och tänka samt tolka sin omgivning. Det innebär ofta olika utmaningar med kontakt och kommunikation, för den som drabbas, anhöriga men också för sjukvårdspersonal, vilket lätt kan leda till frustration och uppgivenhet. I de patientberättelser och möten som beskrivs i boken vävs Nonviolent Communication in som ett värdefullt stöd i hur en på olika sätt kan återfå kontakt. När förmågor, på grund av sjukdom förändras till det sämre, inspirerar denna bok till aha-upplevelser, kreativitet, livsglädje och motivation för att på olika sätt sätta sig in i människors behov och hitta nya lösningar.” Kristiina Krank, Leg. Specialistsjuksköterska



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone