Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Omslagsbild för San Mao: På drift i Sahara
Isbn: 978-91-7945-692-4
Förlag: Ordfront förlag
Kategori:
Memoarer & Biografier Historia Resor & geografi
Tillgänglig sedan: oktober 2021
Uppläsare: Per J Andersson
Length: 41 minuter

Ljudbok

San Mao: På drift i Sahara

Kinesiska San Mao hade ända sedan hon var barn drömt om att resa i öknen. Drygt 20 år gammal gav hon sig iväg för att leva nomadliv i Europa, Sydamerika, USA och – inte minst – i Sahara. Hennes fria kringflackande vagabondliv i början av 1970-talet blev ett föredöme för unga kinesiska flickor som inte kunde resa. Tack vare hennes krönikor och böcker fick de följa med ut i den stora världen och uppleva såväl hennes lyckorus som motgångar. Här hör vi om hennes äventyrliga resor i Västafrika där kvicksand, våldsamma män och risken för uttorkning och solsting hotar existensen.

De resenärer och äventyrare vi känner till är nästan alltid män. En förklaring är förstås att kvinnor historiskt sett har varit bundna till hem och barn och därför har haft svårare att ge sig ut på vägarna för att stilla sin reslust. En annan förklaring är att de kvinnor som faktiskt reste iväg snabbt har blivit bortglömda, trots att de var mycket kända i sin tid och skildrade sina resor i såväl tidningar som böcker.

I ljudboksserien Historiska kvinnliga resenärer berättar Per J Andersson, författare och en av grundarna av tidningen Vagabond, om några av alla dessa förbisedda kvinnliga resenärer och upptäcksresande som trots många hinder reste ut i världen. San Mao – På drift i Sahara är del 2 i serien där alla avsnitt är fristående.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone