Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Omslagsbild för Freya Stark: På kamelrygg österut
Isbn: 978-91-7945-695-5
Förlag: Ordfront förlag
Kategori:
Memoarer & Biografier Historia Resor & geografi
Tillgänglig sedan: oktober 2021
Uppläsare: Per J Andersson
Length: 37 minuter

Ljudbok

Freya Stark: På kamelrygg österut

I 1920- och 30-talens koloniala tillvaro i Främre Orienten skulle en fin brittisk dam gå på tebjudningar och umgås med andra britter. Freya Stark struntade i det. Hon lärde sig prata de lokala språken, klädde sig i arabiska kläder, hoppade upp på en kamel- eller hästrygg och red iväg på egen hand för att uppleva verkligen och ta reda mer om arabisk, persisk och turkisk kultur. Freya reser så det står härliga till, genom öknar och över bergspass – ända till Afghanistan och Nepal. Och hon slutar inte förrän hon närmar sig sin egen 100-årsdag.

De resenärer och äventyrare vi känner till är nästan alltid män. En förklaring är förstås att kvinnor historiskt sett har varit bundna till hem och barn och därför har haft svårare att ge sig ut på vägarna för att stilla sin reslust. En annan förklaring är att de kvinnor som faktiskt reste iväg snabbt har blivit bortglömda, trots att de var mycket kända i sin tid och skildrade sina resor i såväl tidningar som böcker.

I ljudboksserien Historiska kvinnliga resenärer berättar Per J Andersson, författare och en av grundarna av tidningen Vagabond, om några av alla dessa förbisedda kvinnliga resenärer och upptäcksresande som trots många hinder reste ut i världen. Freya Stark – På kamelrygg österut är del 5 i serien där alla avsnitt är fristående.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone