Jump to content
The library informs: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Cover for Ett berg av lögner
Isbn: 978-87-2651-148-2
Publisher: Saga Egmont
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: October 2021
Narrator: Katarina Ewerlöf
Length: 11 hours 6 minutes

Audiobook

Ett berg av lögner

På en grönländsk fältstation har Peter Holm – chefsgeolog för Nobel Oil – precis analyserat de sista borrproverna för vad som ser ut att bli världshistoriens mest lukrativa oljeäventyr. Alla; från det grönländska hjemmestyret till de kinesiska storinvesterarna är eld och lågor men framgångssagan tar en dramatisk vändning när Holm hittas död med en krater i bakhuvudet strax efter sin hemkomst till Köpenhamn.

Polisinspektör Lene Jensen får fallet på sitt bord samtidigt som privatdetektiven Michael Jensen anställs av Nobel Oil för att i en halsbrytande kamp mot tiden hitta mördaren.

'Ett berg av lögner' är den tredje, fristående delen i Steffen Jacobsens deckarsvit om Lene Jensen och Michael Sander. Här tvingas det omaka paret samarbeta kring ett fall som inkluderar en rabiat miljöorganisation och en dansk oljemagnat som inte skyr några som helst medel.


Steffen Jacobsen (1956-) är en dansk ortopedisk kirurg, debattör och författare som varit bosatt och arbetat stora delar av sitt liv på Grönland och i norra Norge. Han har skrivit flertalet vetenskapliga artiklar och fick sitt stora genombrott som författare i samband med Trofé (Trofæ) 2013. Steffen Jacobsen är idag en av Danmarks mest lästa spänningsförfattare.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone