Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Välkommen till Hyltebibliotekens e-böcker, med lånekort och en pinkod kan du låna 8 e-böcker varje månad. Mer information hittar du på www.hylte.se/bibliotek .
Omslagsbild för Gubbdagis
Isbn: 978-91-8901-966-9
Förlag: Votum Förlag
Kategori:
Samhälle & politik Medicin & hälsa Idrott & friluftsaktiviteter
Tillgänglig sedan: november 2021

E-bok

Gubbdagis

På Asperö i Göteborgs södra skärgård finns ett Gubbdagis. Det är en grupp män mellan 65 och 79 som har det gemensamt att de tycker om att vara sys­selsatta. De gillar att ha en uppgift, och de gillar att träffas. Efter långa yrkesliv inom sjöfartsnäringen, Volvo, Götaverken, sjukvården och kriminalvården har de efter pension ett behov av att sätta annat i händerna. På Gubbdagis får de snickra, måla, slipa, lyfta, kånka, laga och fixa allt efter uppkomna behov i det lilla samhället. Det började med ett bänkprojekt. Men på Asperö sitter inte gubbarna still. De vill göra nytta och lära sig nya saker. Fylla sina måndagar med mening vid sidan om barnbarn och familj, eller fylla sina måndagar med mening i brist på barnbarn och familj. Det mår de bra av, det är faktiskt ren vetenskap.

Fotografen Lisa Thanner och författaren Malin Clausson har följt gubbarna på Gubbdagis under ett läsår. Hösttermin som vårtermin.  

------ 

Malin Clausson, författare och journalist sedan 30 år, bland annat på tidningar inom dagspress och samhällsmagasin som Göteborgs-Posten och Faktum. För barn har hon skrivit Ada-serien, på Speja förlag, som också blivit barnradio. För vuxna har hon författat flera reportageböcker och biografier inom kultur- och samhälle.  

Lisa Thanner, frilansfotograf i Göteborg med inriktning på reportage och porträtt, både för dagstidningar, magasin och företag. I många år var hon anställd på Göteborgs-Postens bildredaktion men driver sedan 2016 eget. Lisa är flerfaldigt prisbelönt, bland annat i den prestigefyllda tävlingen Årets Bild.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone